Een nieuwe hond kiezen

Mijn eerste blog, laten we bij het begin beginnen. Kiezen voor een nieuwe huisgenoot; een pup of kitten, of toch een ouder dier, bij een fokker of het asiel? Het allerbelangrijkst bij de aankoop van een nieuw huisdier is; ga naar een goede fokker. Eerste voorwaarde hier is dat de moeder aanwezig is en dat bekend is wie de vader is.

Ook is het belangrijk dat honden en katten in huis horen op te groeien om goed te kunnen socialiseren. Je wilt toch een vrolijke, sociale huisgenoot? De eerste paar levensweken van een kitten of pup zijn cruciaal. Deze zogenaamde inprentingsperiode bepaalt hoe een dier voor de rest van zijn leven naar de wereld kijkt. Pups horen de eerste acht weken bij hun moeder groot te worden, daarna zijn ze oud genoeg om een nieuw plekje binnen jouw gezin te vinden. Voor kittens is deze ‘moederperiode’ nog wat langer, een week of tien bij voorkeur.

kind_en_hond

Daarnaast moet alles bij de fokker er uiteraard fris en verzorgd uitzien. Koop géén pup of kittens bij kennels waar veel jonge dieren zijn. Deze zogenaamde broodfokkers besteden doorgaans te weinig zorg en aandacht aan de jonge dieren. Voor goede erkende fokkers kun je kijken op: Raad van Beheer. Bedenk van te voren goed hoeveel tijd en aandacht je aan je nieuwe vriend kunt besteden. De zorg als zindelijk maken, voeren, uitlaten, opvoeding en puppycursus vragen erg veel tijd, realiseer je dat goed. Een hond of kat kan vijftien tot twintig jaar oud worden.

Tensotte is het handig om te bedenken wat voor type dier bij je past. Ga je voor een hond, bedenk dan of je vaak en ver wilt wandelen of zelfs wilt trainen of doe je het liever wat rustiger aan? Hoe veel energie kun je aan? Kijk voor een goede test op: Welke hond past bij mij?. Misschien past een volwassen dier beter bij je, omdat het opvoeden van een pup of kitten nu eenmaal heel veel tijd, geld en energie kost. In het asiel zitten heel veel lieve dieren te wachten op een nieuwe baas. Kijk daarom ook eens op: Dierenasiels

Nog meer informatie vind je op: Honden Universiteit

Veel succes met het vinden van jouw nieuwe vriend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s